Tante Erica vertelt…

Aflevering 42

Tante Erica vertelt over haar opa die iets kostbaars verloor toen hij in de moestuin aan het werk was. Zal opa het ooit terugvinden?

Mis jij iets? Jezus wil samen met jou zoeken?

Aflevering 41

Tante Erica vertelt dat ze een keer tijdens een storm een man in de regen zag staan. Ze had het idee dat God van haar vroeg om de man een lift aan te bieden. Maar hoorde ze dat wel goed?

Jezus spreekt tot iedereen, ook tot jou.

Aflevering 40

Tante Erica vertelt dat ze samen met de 10-jarige Pepijn de straat op ging om te bidden voor mensen. Onder het genot van een heerlijk ijsje leert Pepijn een mooie les en maakt hij tante Erica trots.

Jezus wil samen met jou Zijn liefde uitdelen aan deze wereld.

Aflevering 39

Tante Erica houdt van brownies bakken. Ze vertelt dat ze ooit een keer iemand hielp die een heel mysterieus extra ingrediënt door de brownies deed. Dat werden hele speciale brownies!

Bijbeltekst: Marcus 16:18

Aflevering 38

Op een dag koopt tante Erica wat lekker drinken op een tankstation. Maar daar hoort ze een paar lelijke woorden. Ze vertelt wat ze toen besloot te doen.

Jezus spreekt alleen goede woorden over jouw leven.

Aflevering 37

Tante Erica vertelt over haar 40e verjaardag. Het zou heel gezellig worden, maar ze was ook verdrietig omdat haar moeder er niet bij zou zijn. Die was al overleden. Maar dan wordt ze verrast door een lieve mevrouw.

Jezus is altijd bij je en zal je nooit verlaten.

Aflevering 36

Tante Erica en oom Henk hadden ooit een mooi woord van God ontvangen in de kerk. Ze vertelt hoe dit woord kort daarna wel heel letterlijk uitkomt.

Jezus wil jouw hulp in het binnenhalen van mensen in Zijn Koninkrijk.

Aflevering 35

Op de middelbare school had tante Erica twee goede vriendinnen. Maar er gebeurde iets heel vervelends en ze raakte zomaar haar vriendinnen kwijt. Dit deed veel pijn. Maar God geeft troost.

Jezus wil jouw Vriend zijn.

Aflevering 34

Tante Erica vertelt een verhaal van haar oma, uit de Tweede Wereldoorlog. Als soldaten een deel van haar huis in bezit nemen, komt een van hen erachter dat tante Erica’s oma onderduikers in huis heeft…Hoe zal dat aflopen?

Jezus vraagt jou om je vijanden lief te hebben.

Aflevering 33

Tante Erica vertelt hoe ze op een stralende dag aan het strand twee mensen in het geheim verraste.

Jezus houdt onvoorwaardelijk van jou.

Aflevering 32

Tante Erica vertelt over de moestuin van haar ouders waar ze als kind onder de indruk was van Gods schepping. Daar, tussen de worteltjes en boontjes, maakte ze iets wonderbaarlijks mee.

Jezus wil jou genezen. Hij is onze genezende Koning.

Aflevering 31

Terwijl er lekkere frietjes op het menu staan voor haar en oom Henk, vertelt tante Erica een verhaal over een jongetje dat niet genoeg geld had om frietjes te kopen. Tante Erica besloot hem te helpen.

Jezus vult al jouw tekorten aan.

Aflevering 30

Dit keer vertelt tante Erica een verhaal wat ze zelf een keer gehoord heeft. Het gaat over een koning die een supergroot paleis wil bouwen. Niet voor zichzelf, maar voor alle mensen in zijn koninkrijk. En hij vraagt alle mensen om mee te helpen. Maar kan iedereen dat wel?

Bijbeltekst: Mattheüs 28:19-20

Aflevering 29

Tante Erica heeft een keer 100 euro uitgedeeld in de supermarkt! Maar ze verkreukelde het geld voordat ze het aan de mensen gaf. Waarom ze dat deed vertelt ze in dit waardevolle verhaal.

Jezus vindt jou waardevol.

Aflevering 28

De opa van tante Erica was een bijzondere man. Lang geleden sloop ze zijn kamer in om te kijken wat hij daar in de stilte aan het doen was. Ze vertelt welke les opa haar toen leerde over het tijd doorbrengen met God.

Bijbeltekst Psalm 78:5-6

Aflevering 27

Tante Erica heeft een hele grappige man; oom Henk. Ze vertelt van die keer dat hij en hun zoon de bakkerswinkel op stelten zetten. Lachen is gezond!

Jezus is jouw vreugde en Hij wil samen met jou lachen en genieten.

Aflevering 26

Tante Erica vertelt over een klusje dat ze twee keer per jaar moest doen van haar moeder. Echt niet leuk, maar het resultaat was supermooi!

Jezus wil jou laten schijnen.

Aflevering 25

Tante Erica vertelt over een reisje met haar familie naar Turkije. Het leek erop dat ze een beetje opgelicht waren, maar tante Erica ontdekt dat God de Voorziener is voor haar en haar gezin.

Jezus wil voorzien in al jouw noden.

Aflevering 24

Vroeger wilde tante Erica heel graag de bijbel lezen. Maar daar had ze helemaal geen tijd voor met vier kleine kinderen en al die wasjes! Tante Erica vertelt hoe oom Henk en het blindeninstituut haar hierbij geholpen hebben.

Jezus is het Levende Woord.

Aflevering 23

Tante Erica vertelt van vroeger toen ze haar scheenbeen had gebroken. Toen deed ze iets geks wat ze niet aan haar ouders durfde te vertellen. Maar toen het gips er eindelijk af mocht, kwam de waarheid aan het licht.

Jezus wil jou altijd helpen. Zelfs als als het je eigen schuld is.

Aflevering 22

Tante Erica vertelt dat ze een keer ongeduldig was en een fout maakte waar ze zich heel schuldig over voelde. Maar toen zei haar 8-jarige zoon iets heel belangrijks tegen haar wat ze nooit meer is vergeten!

Jezus wist al onze zonden uit.

Aflevering 21

Er gebeurde lang geleden iets heel verdrietigs in het leven van tante Erica. Ze vertelt hoe God haar troostte met een hele mooie belofte uit de bijbel.

Jezus bereid voor jou een plekje voor zodat jij bij Hem kan wonen.

Bijbeltekst: Johannes 14:2

Aflevering 20

Soms doen we dingen waar we spijt van hebben en dan voelt ons hart zwaar. Tante Erica vertelt hoe God haar liet zien dat zij een hart van goud heeft…net als jij dat ook hebt!

Waar Jezus verschijnt, verdwijnt de duisternis.

Aflevering 19

Tante Erica vertelt over een man die veel sprak met God over zijn kinderen en kleinkinderen terwijl hij ze nog niet eens had! Wie is deze man zijn en hoe kent Erica hem?

Jezus kende jou al voordat je geboren was!

Bijbelgedeelte: Psalm 139 en Psalm 145

Aflevering 18

Tante Erica vertelt over een bezoekje aan een spannend bos met haar ouders en broers en zusje. Haar moeder heeft iets groots meegenomen in een deken. Wat zou dat zijn?

Met Jezus bij je hoef je nergens bang voor te zijn.

Bijbeltekst: Psalm 23

Aflevering 17

Tante Erica vertelt hoe vermoeiend is om altijd maar perfect te willen zijn. Want we kunnen niet altijd perfect zijn.

Toch zijn we in Gods ogen goud waard!

Aflevering 16

Als je niks kan, ben je dan niks waard? Tante Erica vertelt een verhaal over vroeger, hoe haar moeder haar een les leerde over waardevol zijn.

Jezus is Degene die jouw waarde bepaalt!

Aflevering 15

Vroeger heeft tante Erica een keer vet verloren met slagbal, maar ze had wel heel veel plezier gehad! Tante Erica vertelt wat er die dag gebeurde en waarom de meester boos op haar was.

Maar bij Jezus zijn geen verliezers!

Bijbeltekst: Romeinen 8:37

Aflevering 14

Tante Erica vertelt een verhaal over een doopdienst. Daar ontmoet ze iemand die gevangen zit, maar tegelijkertijd ook vrij is.

Waar Jezus is, is vrijheid!

Aflevering 13

Tante Erica vertelt over haar ontmoeting met een boze en verdrietige vrouw in de gevangenis. Dan vraagt God haar om iets bijzonders te doen.

Aflevering 12

In de gevangenis, Bon Futuro, was een vrouw die oorlog had in haar hoofd. Tante Erica vertelt hoe Jezus vrede kwam brengen.

Want Jezus is overal Koning, ook over jouw gedachten.

Aflevering 11

Tante Erica vertelt over hoe zij en twee andere tantes voor gesloten deuren staan, maar op een onverklaarbare wijze lijkt er toch een opening te komen.

Jezus heeft sleutels voor elke plek!

Aflevering 10

Tante Erica vertelt over een bezoek aan de gevangenis Bon Futura. Ze belandt in het maffiablok. Gaat dat wel goed komen?

Aflevering 9

Tante Erica vertelt over een oase waar je niet zomaar naar binnen mag. Hoe kwam tante Erica dan binnen? In deze oase leert God haar een mooie les.

Bijbeltekst: Johannes 3:16

Aflevering 8

Tante Erica vertelt een ander verhaal wat ze in het vliegtuig naar Suriname meemaakt en over een wel heel wonderbaarlijk telefoongesprek.

Jezus is overal!

Aflevering 7

Tante Erica vertelt een bijzonder verhaal waarin ze iets doet wat ze heel spannend vindt, maar ze ontdekt dat Jezus ook Koning is in de lucht!

Aflevering 6

Een zonnige dag…en een stormachtige dag. Tante Erica maakt het allemaal mee op de Suriname rivier.

Jezus is Koning over het water en over de lucht! Zit Jezus bij jou in de boot?

Bijbeltekst: Psalm 8

Aflevering 5

Vandaag vertelt Tante Erica hoe zij en tante Esther door een regenbui en een gebed in een gevangenis belanden.

Als jij je laat leiden daar Jezus kom je op plekken waar je dacht nooit te kunnen komen.

Bijbeltekst: Spreuken 3:6

Aflevering 4

Tante Erica vertelt over WC drama in de bergen, maar ook hoe een familie haar eert met een heel speciaal cadeau.

In Spreuken 21:21 staat wat God jou cadeau wil geven en hoe je dat kan ontvangen.

Aflevering 3

Tante Erica vertelt over haar avonturen in het bergdorpje in de Himalaya. Daar ontmoet ze een jonge vrouw aan wie ze een bijzonder cadeau geeft. God wil jou ook iets geven. Luister maar…

Psalm 32:8

Aflevering 2

Tante Erica vertelt over een klim in het donker… Zei iemand daar ‘hondsdolle bavianen’!? Maar ook in donkere tijden hebben wij altijd het lichtende Licht.

Bijbeltekst: Psalm 119:105

Aflevering 1

Vandaag vertelt tante Erica een verhaal over een gevaarlijke autorit in de Himalaya. Soms maken we spannende dingen mee in ons leven, maar we weten: Jezus is Koning!

Bijbeltekst: Romeinen 14:8